Landschapskist

De Landschapskist

Voor veel mensen is het een aansprekende  gedachte dat er hout van de geboortegrond of uit de woonomgeving wordt gebruikt voor de doodskist. Naast duurzaamheid vanwege het hergebruik van het hout wordt ook de natuur gesteund. Een deel van de opbrengst wordt namelijk weer gebruikt voor natuuronderhoud.  Zo is de Landschapskist  een prachtige verbinding tussen de mens en de natuur van de eigen omgeving,  in de kringloop van leven en dood.

Achtergrond van de landschapskist

De natuurorganisaties Het Drentse LandschapIt Fryske Gea en Het Groninger Landschap zetten zich in voor het behoud van de natuur in Drenthe, Friesland en Groningen. Zij vinden het belangrijk dat producten uit de natuur zoveel mogelijk worden hergebruikt. Bomen die verwijderd moeten worden om de variëteit van de bossen te borgen,  zijn vaak van goede kwaliteit. Om dit hout een volgende bestemming te geven hebben de natuurorganisaties, samen met een aantal Noordelijke uitvaartorganisaties, een duurzame doodskist laten ontwerpen. Deze doodskist heeft de toepasselijke naam ‘Landschapskist’ gekregen. De unieke duurzame doodskist wordt lokaal geproduceerd, bij een uitvaartkistenmakerij in Dokkum. Met de Landschapskist wordt aan de visie van hergebruik een hele bijzondere vorm gegeven.

landschapskist_1.jpg

De duurzame Landschapskisten worden op ambachtelijke wijze vervaardigd door uitvaartkistenmakerij Kaspersma in Dokkum. Het hout dat wordt gebruikt krijgt vóór verwerking geen behandeling, waardoor de uitvaartkisten niet alleen een natuurlijke uitstraling hebben maar ook milieuvriendelijk zijn. De bekleding van de uitvaartkist is gemaakt van duurzaam linnen.

De Landschapskist is verkrijgbaar via Uitvaartverzorging J.Æ. de Boer & Zn te Sneek, Algemeen Belang Uitvaartverzorging te Groningen en Van Bergen uitvaartassistentie in Vries.

Ga naar onze gedachtenispagina's
stuur een bloemetje of kaart